Ψητό στήθος γαλοπούλας – Το κορίτσι που έφαγε τα πάντα

1
Ψητό στήθος γαλοπούλας – Το κορίτσι που έφαγε τα πάντα

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο – ένα αλμυρό στήθος γαλοπούλας ψητό στο φούρνο με πολλά μπαχαρικά και γεύση. Εάν μαγειρεύετε δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών για μια μικρή ομάδα και δεν χρειάζεστε ολόκληρη γαλοπούλα, αυτή η γαλοπούλα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΝΙΑΣ ΨΗΤΟ

Είναι Ημέρα των Ευχαριστιών και δεν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρη γαλοπούλα. Μάντεψε? Δεν χρειάζεται! Η μαμά μου φτιάχνει πάντα δύο γαλοπούλες 25 λιβρών και ένα ζαμπόν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μαγειρεύουν για τόσο μεγάλο πλήθος.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξετε αρκετή γαλοπούλα για 6 άτομα χωρίς τον παράγοντα εκφοβισμού. Ιδανικό για μικρότερες συγκεντρώσεις.

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο

Τρίψιμο μπαχαρικών:

Για αυτό το στήθος γαλοπούλας θα χρησιμοποιήσουμε δεντρολίβανο, πάπρικα, σκόρδο, ελαιόλαδο και αλάτι. Το αλέθουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε τα υλικά μαζί.

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο

ΚΟΣΚΑΛΩΜΕΝΟ

Έχετε δύο επιλογές όταν αγοράζετε ένα στήθος γαλοπούλας. Μπορείτε να αγοράσετε είτε με κόκαλο είτε χωρίς κόκαλα. Τα στήθη γαλοπούλας με κόκαλα τείνουν να έχουν περισσότερη γεύση, αλλά πρέπει να κόψετε γύρω από το κόκαλο. Το Boneless εξακολουθεί να είναι καλό και είναι πραγματικά εύκολο να τεμαχιστεί.

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο

ΑΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο

Τυπώνω

Απόδοση παραγωγής: 8 μερίδες

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο – ένα αλμυρό Τουρκία στήθος ψητό στο φούρνο με πολλά μπαχαρικά και γεύση. Αν μαγειρεύεις Ευχαριστία δείπνο για μια μικρή ομάδα και δεν χρειάζεται μια ολόκληρη γαλοπούλα, αυτό το στήθος γαλοπούλας δεντρολίβανο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 • 2
  κουταλιές της σούπας
  ελαιόλαδο
 • 8
  γαρίφαλο
  σκόρδο
 • 2
  κουταλιές της σούπας
  φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 • 1
  κουταλάκι του γλυκού
  άλας
 • 1
  κουταλάκι του γλυκού
  πάπρικα
 • 1
  (5 λίβρες)
  στήθος γαλοπούλας με κόκαλο
  (βλέπε σημείωση)
 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 325 βαθμούς.

 2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και την πάπρικα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να ψιλοκόψετε το δεντρολίβανο και να ανακατέψετε το υπόλοιπο.

 3. Χαλαρώστε το δέρμα στο στήθος της γαλοπούλας. Απλώστε το μισό μείγμα σκόρδου πάνω από το κρέας κάτω από το δέρμα. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου πάνω από το δέρμα της γαλοπούλας.

 4. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα τηγάνι ψησίματος και μαγειρέψτε ακάλυπτη 1 3/4 έως 2 ώρες ή έως ότου το θερμόμετρο κρέατος δείχνει 165 βαθμούς F όταν την τοποθετήσετε στο πιο παχύ μέρος του στήθους. Αν η γαλοπούλα έχει πάρει πολύ χρώμα, σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

 5. Αφήστε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε.

BONE-IN VS. Χωρίς κόκαλα: Εάν αγοράζετε ένα στήθος με κόκαλο, θα πρέπει να είναι περίπου 5 λίβρες, αλλά εάν αγοράζετε ένα στήθος χωρίς κόκαλα, μπορείτε να αγοράσετε περίπου 3 λίβρες.

Πηγή: Γεύση Σπίτι

Στήθος γαλοπούλας ψητό δεντρολίβανο

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply